Ensemble Freithoff

Våre neste konserter blir 22.-24. september, og da samarbeider vi med Ensemble Freithoff!

Programmet for konsertene blir ny og gammel musikk for barokkinstrumenter, mer informasjon kommer snart!Ensemble Freithoff har eksistert siden 2011, med basismedlemmene:

Helene Wold, sopran
Daniel Sæther, kontratenor
Caroline Eidsten Dahl, blokkfløyter
Vegard Lund, lutt og gitar.

Ensemble Freithoff opptrer i mange ulike kammermusikk-konstellasjoner og mindre orkesterbesetninger.
Ensemblet utgjorde kjernen i forestillingen Alvedronningen (Purcells «Fairy Queen») på Havlyst Teater, Ramme gård, sommeren 2011 og har siden gjort en rekke rene konsertproduksjoner i tilegg til sceniske produksjoner. I løpet av det siste året har de turnert med forestillingen «Spurv i øyet» sammen med skuespiller Marit Grefberg; en dramatisk reise i middelalderens musikk og poesi.

Ensemblet har arrangert egne festivaler, på Lavetthuset på Hovedøya sommeren 2012 og på Linderud gård i forbindelse med 1814-jubileét sommeren 2014, 2015 og 2016. Publikumsrekorden ble allikevel satt da ensemblet hadde sin debut på Hovedscenen på Den Opera og ballett med Pergolesis "Stabat Mater, Dolorosa" påsken 2014.

Ensemble Freithoff har konsertertert ved ulike festivaler, for eksempel Middelalderfestuka i Numedal, Oslo Operafestival og en rekke konserter i ulike rundt omkring i landet. De har turnert med produksjoner som kammeroperaen «Il Duello Amoroso» med barokkdanser Elizabeth Svarstad, forestillingen «Spurv i øyet» og flere rene konsertproduksjoner.
Ensemblets navn kommer fra den norske komponisten Johan Henrik Freithoff, som var en av de første betydelige barokk-komponistene. Navnet indikerer at ensemblet ønsker å sette fokus på skandinavisk repertoar i dialog med europeiske forbilder.

Ensemblet ønsker også å utvide repertoaret med nyskrevet musikk på gamle instrumenter. De første forsøkene på dette kom med Caroline Eidsten Dahl sin CD-utgivelse «Blockbird» (etter Thommessens verk) med norsk blokkfløytemusikk, som ble lansert på Lawo Classics i november 2014. 
Neste innspilling, med kammermusikk av blant andre Johan Henrik Freithoff, kommer på Lawo Classics i løpet av høsten 2018. 

Kommentarer

Populære innlegg